Pastă de avocado

Pasta de avocado sau un fel de guacamole fără roşii şi coriandru.

avocado pahar masa

Ce mi-a plăcut la această reţetă este că se face repede (15 minute maximum) şi este foarte bună pe post de gustare. Modalitatea facilă de preparare mă face să mai încerc şi alte variante. Dar, să începem cu începutul.

Ingrediente

1 avocado bine copt

1 ceapă medie (dacă este prea mare, puteţi pune doar jumătate)

usturoi 1-2 căţei sau după gust (eu am pus ceva mai mult şi a ieşit cam iute, noroc că ne place aşa)

o lămâie

1-2 linguri ulei de măsline

sare

piper

ingrediente pasta avocado

Mod de preparare

Se taie avocado pe lungime cu un cuţit de jur împrejur, nu dintr-o dată, deoarece în interior veţi vedea că are un sâmbure mare. Cele două jumătăţi se separă una de alta răsucindu-le alternativ stânga dreapta. Dacă avocado este bine copt, veţi reuşi să scoateţi sâmburele fără prea mult efort cu o linguriţă. Dacă nu, puteţi cresta puţin sâmburele cu lama cuţitului şi trageţi de el până iese. Cum recunoaşteţi un avocado bine copt atunci când îl cumpăraţi? Aveţi grijă să fie mai moale la pipăit, să aibă o consistenţă untoasă şi coaja cât mai închisă la culoare. Dacă nu, îl mai puteţi păstra câteva zile înfăşurat în hârtie până se coace.

taiere avocado

avocado taiat

avocado cuburi

Pentru a nu oxida, până mai rezolvaţi una alta prin bucătărie, îl puteţi stropi cu puţină zeamă de lămâie. Il crestaţi apoi pentru a obţine cubuleţe fine care să fie uşor de pasat. Un avocado copt se va desprinde uşor de coajă, aşa cum a fost şi în cazul meu. Îl puneţi într-un castron împreună cu ceapa tocată mărunt, usturoiul pasat, zeamă de lămâie după gust, sarea şi piperul. Pasaţi bine compoziţia cu o furculiţă sau cu pasatorul pentru piure. De asemenea, este şi mai simplu dacă aveţi blender, scurtând mult din timpul de preparare. Dacă nu ţineţi regim, adăugaţi şi 1 sau 2 linguri de ulei de măsline şi mai amestecaţi puţin.

pasta avocado vas

Se serveşte cu pâine prăjită sau în cazul meu cu lipie prăjită în sandwich maker.

pasta de avocado

Pentru guacamole, mai puteţi adăuga coriandru proaspăt, frunze, sau boabe şi să puneţi alături roşii tocate mărunt. De preferat, ar fi ca roşiile să fie puse alături, nu în compoziţie, şi fiecare să le amestece în compoziţie la momentul servirii, deoarece aşa aceasta se păstrează proaspătă mai mult timp. Puteţi păstra pasta la frigider pentru maximum 2 zile, dacă mai râmâne ceva după prima degustare :).

Poftă bună!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s