Cous cous cu legume şi carne tocată

couscous cu legume si carne tocata

Am pregătit pentru prima oară o mâncare pe bază de cous cous, alimentul minune cum îmi place să-l numesc, deoarece are o modalitate de preparare deloc pretenţioasă şi poate fi folosit atât în mâncărurile calde, cât şi în salate.

Pentru această reţetă avem nevoie de:

200 g de cous cous

o pungă de mix de legume

carne tocată

sare, piper, un cub de supă pui opţional, puţin ulei şi apă

Cum se face?

Carnea tocată se căleşte puţin cu 2 linguri de ulei într-o tigaie încăpătoare. După ce s-a rumenit puţin se pun legumele cu o jumătate de pahar de apă, sare şi piper după gust. Separat se pune la fiert apă, de două ori volumul de cous cous (în acest caz, 400-500 ml de apă) cu un cub de supă de pui pentru gust. Acest pas este opţional. Puteţi să nu mai puneţi alte condimente şi să condimentaţi mai puternic legumele şi carnea. Când apa a fiert, opriţi focul, o turnaţi peste cous cous si acoperiţi vasul cu un capac pentru 5 minute. După 5 minute ridicaţi capacul şi amestecaţi puţin cu o lingură. Mai lăsaţi amestecul să se umfle sub capac încă 5-10 minute. Dacă legumele şi carnea s-au făcut (pentru legume, verificaţi şi timpul de pregătire de pe ambalaj), opriţi focul. Puteţi amesteca cele 2 ingrediente aşa cum am făcut eu sau să le serviţi separat.

legume cu carne tocata

couscous cu apa fiarta

couscous cu apa fiarta 1

Poftă bună!

couscous cu legume

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s