Drob cu carne de pui

La noi în familie nu prea se mănâncă miel. Cel mult pastramă de oaie şi aceea numai eu sau o mâncare bună de oaie servită la un restaurant cu profil turcesc, unde, nu ştiu o prepară, dar nu are nici gust, nici miros neplăcut. Cred că au nişte măcelari foarte pricepuţi.

Şi cum de Paştele acesta mi-am încercat puterile în prepararea unor bucate tradiţionale am încercat să reproduc reţeta bunicei mele de drob din carne de pui, mai uşor de suportat şi de către ficatul obosit.

drob sectiune

Ne trebuie:

pentru aluat:

aluat de foietaj

pentru compoziţie:

un piept mare de pui

5 ficaţi de pui (nu puneţi prea mult ca să nu iasă amar)

o jumătate de cană de ulei

2 cepe potrivite (din cea galbenă, nu verde, deoarece este mai dulce)

1 legătură de mărar

1 legătură de pătrunjel

sare

piper

2 felii de pâine

1 ou

1 cană de lapte

Modalitate de preparare:

Pieptul de pui şi ficatul de pun la fiert într-un vas cu apă rece şi vreo 2 frunze de dafin. După ce au fiert bine, se spală şi se dau după ce s-au răcit prin maşina de tocat.

Puneţi două felii de pâine la înmuiat în lapte.

paine inmuiata drob

Se taie mărunt cele 2 cepe şi se pun la călit în mai mult ulei decât puneţi de obicei, să fie bine acoperită de acesta, până devine aurie. Dacă uleiul este prea puţin, compoziţia va fi mai uscată. Trebuie să iasă cremoasă, ca un pate.

ceapa drob

Se amestecă carnea dată prin maşănă cu ceapa călită cu tot cu uleiul în care s-a făcut, un ou, verdeaţa tocată mărunt şi condimente după gust. Cele două felii de pâine bine scurse le puneţi în compoziţie. Omogenizaţi bine amestecul. Dacă se cere, mai puneţi un ou. La mine a fost suficient unul.

verdeata drob

Foile de aluat de foietaj se întind puţin cu făcăleţul. O foaie o punem în forma unsă cu ulei şi tapetată cu făină, asigurându-ne că urcă şi pe pereţii vasului. Punem compoziţia pentru drob.

umplutura drob

Acoperim cu o a doua foaie şi sigilăm bine pe margini, astfel încât să avem la final un fel de plăcintă cu carne.

drob inainte de coacere

Eu am uns şi cu puţin gălbenuş de ou şi am dat totul la cuptorul încălzit în prealabil la 180 grade pentru aproximativ 40 minute. Verificaţi din când în când să nu se ardă, ci doar să se rumenească la suprafaţă.

drob scos din cuptor

Puteţi servi atât cald, cât mai ales rece, ca aperitiv.

drob

Poftă mare!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s