Pască reinventată

Bineînţeles că de pe masă nu putea să lipsească cel mai aşteptat fel de mâncare de Paşte, pasca. Cum încă nu am încercat să fac singură cozonac, după ce am întors situaţia pe toate părţile, am decis să customizez o reţetă de cheesecake şi să o transform în pască. Zis şi făcut. Aşa că am folosit reţeta unui New York cheesecake ca bază.

chees cake scos din cuptor

Ingrediente:

1 kg de brânză de vaci mai grasă

80 ml de smântână lichidă

2 mâini de stafide (pasca fără stafide este incompletă)

3 linguri de făină

5 ouă

200 g biscuiţi

110 g unt topit

250 g zahăr plus incă 2 linguri pentru blat

esenţă de vanilie

esenţă de rom

coajă rasă de lămâie

un vârf de sare

Mod de preparare:

Untul topit cu 2linguri de zahăr şi biscuiţii daţi prin maşină se amestecă bine. Cu aluatul lipicios se tapetează o formă de tort cu fund detaşabil care a fost în prelabil unsă cu unt. Se presează bine aluatul atât pe fundul fomei, cât şi pe pereţii acesteia. Se dă la frigider până terminăm de preparat compoziţia.

forma unsa cu unt

forma cu blat

Stafidele le puneţi în apă caldă cu esenţă de rom să se umfle.

Se încălzeşte cuptorul la 170 grade.

Brânza cu zahărul şi cele 3 linguri de făină se omogenizează cu mixerul până capătă consistenţa unei creme spumoase. Ouăle se adaugă pe rând, încorporându-le bine.Se adaugă smântâna lichidă, coaja de lămâie, esenţa de vanilie şi stafidele scurse bine. Se pune totul în forma de tort şi se dă la cuptor la 170 grade primele 15 minute, după care se scade temperatura la 110-120 grade pentru încă 60-90 minute. Eu am mai ţinut-o cam 70 minute. Verificaţi din când în când prăjitura să nu se ardă. Este gata cînd marginile sunt făcute, iar în centru este puţin umedă şi tremură ca un jeleu dacă mişcaţi vasul. O lăsaţi în cuptor să se răcească şi veţi vedea că îşi va schimba aspectul. După ce aţi oprit focul crestaţi pe margine cu un cuţit ca să se desprindă mai uşor când se răceşte.

cheescake inainte de cuptor

Încercaţi să rezistaţi cu stoicism avalanşei de arome care va învălui nu doar toată bucătăria, ci toată casa şi va încerca să vă ademenească asemenea episoadelor comice din Tom şi Jerry.

pasca sectiune

Vă doresc poftă bună!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s