Chifle cu usturoi

Ieri a fost ziua mamei. Şi cum ne pregăteam pentru un grătar în familie, şi cum vremea a fost frumoasă, am profitat de ocazie pentru a prepara nişte chifle cu usturoi.

chifle 3

Ingrediente:

700 g făină Dobrogea

12 căţei de usturoi

1 plic de drojdie

1 cană şi jumătate de lapte

2 linguriţe de sare

1 linguriţă de zahăr

2 linguri de ulei

1 lingură de cimbru uscat (puteţi pune şi oregano sau orice alte plante aromatice aveţi şi vă plac)

Modalitate de preparare:

Fierbeţi laptele, orpiţi focul şi puneţi în el usturoiul pisat. Acoperiţi cu un capac şi lăsaţi la infuzat 15 minute. Apoi luaţi capacul şi lăsaţi compoziţia să ajungă la temperatura camerei. Dizolvaţi şi o linguriţă de zahăr în compoziţie.

lapte fiertcatei de usturoiusturoi pisat

Într-un vas mai mare, puneţi 500 g de făină şi amestecaţi cu sarea, cimbrul, drojdia, oul bătut puţin şi amestecat cu uleiul. Adăugaţi treptat laptele cu usturoi şi frământaţi bine. Aluatul fiind foarte moale, umed şi lipicios va mai cere făină, aşa că adăugaţi şi frământaţi treptat până obţineţi un aluat care nu se mai prinde de degete sau de pereţii vasului, uşor elastic. Lăsaţi la crescut, acoperit cu un prosop umed de bucătărie, la loc călduţ, pentru o oră.

faina cu oufaina cu cimbrubol de aluat chifle usturoi

După aceea, formaţi 9 bile de aluat pe care le puneţi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt pentru 15 minute. Preîncălziţi cuptorul la 200 grade. Înainte de băga tava la cuptor, ungeţi uşor cu lapte chiflele şi presăraţi sare deasupra.

aluat chifle crescutchifle unse cu lapte

Daţi la cuptor pentru 20 minute. Mâncaţi cu poftă alături de cei dragi!

chifle 2chifle 1

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s