Supă cremă de legume cu crutoane

Poate una din cele mai simple reţete preparate până acum este această delicioasă supă. Pornisem spre casă cu gândul la o ciorbiţă bună de pui, dar odată ajunsă la destinaţie mi-am dat seama că îmi lipsea exact puiul. Aşa că am căutat rapid o alternativă şi iată ce a ieşit: minunăţia asta în care se pot pune cam orice legume aveţi în frigider.

supa crema de legume 1

Eu am pus:

ceapă verde

1 dovlecel

1 ardei gras

1 morcov

4 cartofi

1 gulie

Le-am tăiat pe toate, şi partea drăguţă este că de data aceasta nu trebuie să vă faceţi griji cât de mari sau mici tăiaţi legumele, şi am călit puţin ceapa în ulei. Apoi am pus restul legumelor şi le-am acoperit cu apă. Le-am lăsat la fiert cam 30 minute.Am strecurat apoi legumele fără a arunca supa în care au fiert. Le-am pus în blender împreună cu puţină supă şi le.am amestecat până au devenit o pastă omogenă. Am pus crema rezultată din nou la fiert cu puţină supă să mai dea un clocot. Dvs. alegeţi consistenţa, dacă o doriţi mai lichidă sau mai cremoasă, de aceea o veţi drege cu supa rămasă. Acum puteţi adăuga sare şi piper după gust.

Între timp, pregătiţi crutoanele. Eu mai aveam nişte pâine neagră, din cea făcută zilele trecute, pe care am amestecat-o cu ulei de măsline şi oregano şi am dat-o la cuptor pentru 15 minute.

Puteţi pune smântână în supă după gust.

supa crema de legume 2

Poftă bună!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s