Ardei umpluţi cu carne de pui

Vă spuneam la un moment dat că am făcut dovlecei umpluţi. Atunci erau cu carne mixtă, vită cu porc. Acum ceva vreme am pregătit şi o delicioşenie cu cărniţă de pui, şi mai gustoşi, şi mai uşori.

De data aceasta am făcut ardei umpluţi, pe lângă care şi-au mai făcut simţită prezenţa timidă şi câţiva dovlecei (năravul, ce să-i faci) şi roşioare. Culorile din vasul băgat la cuptor sunt pur şi simplu o încântare. Nu mai spun de miros şi gust.

ardei umpluti inainte de fiert

Ingrediente:

500 g carne tocată de pui

sare

piper

orez (jumătate de cană)

2 cepe

verdeaţă

ardei graşi, dovlecei, roşii

ulei (jumătate de cană)

oregano

cimbru

apă

bulion făcut în casă

boia

Modalitate de preparare:

Carnea de pui se amestecă cu orezul spălat bine în câteva ape, verdeaţa tocată mărunt (mai păstrăm puţin pentru pus deasupra), două cepe tocate şi ele bine, uleiul (poate părea mult, dar carnea de pui e mai fadă şi altfel ar ieşi prea uscată compoziţia), cimbru, sare, piper şi boia după gust. Se mai pune şi puţin bulion. Se omogenizează totul bine şi se umplu legumele. Se fac căpăcele de roşii, aşa cum am procedat eu, sau se pot pune bucăţele de roşii deasupra compoziţiei în fiecare ardei. Se pune apă cu foarte puţin ulei, restul de verdeaţă, presărăm şi oregano dacă ne place, puţin suc de roşii şi dăm la fiert câteva minute. Între timp, preîncălzim cuptorul la 180 grade. După 15 minute de fiert, dăm cratiţa la cuptor pentru încă 30-45 minute pânî se fac legumele umplute.

Iată o secţiune din ardeiul proaspăt scos din cuptor. Arată delicios, nu-i aşa?

ardei umplut scos din cuptor

ardei umplut sectiune

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s