Supă cremă de dovleac

Odată cu toamna simt nevoia de schimbare, de a experimenta gusturi noi în bucătărie. Şi ce poate rezona mai bine cu lunile de toamnă decât dovleacul. Colorat, parfumat, vesel şi gustos. Până acum câţiva ani nu m-aş fi gândit să-l văd preparat altfel decât în plăcintă, care trebuie să recunosc nu se numără printre preferatele mele. Trebuie să spun însă că gusturile se mai schimbă cu timpul şi, poate că ajutat puţin şi de o altă modalitate de preparare, fiecare ingredient poate avea tot atâtea feţe câte feluri de mâncare îl vor conţine. Dar să nu vă obosesc cu filozofia armonizării gusturilor şi să trecem la treabă.

DSCN5261 copy

Ingrediente:

1 dovleac plăcintar (cam trei sferturi din el, vă rămâne şi pentru nişte muffins delicioşi)

2 cartofi

1 ceapă

1 căţel de usturoi

2 linguri de ulei de măsline

1,5 litri apă

sare, piper

Preparare:

Ceapa tăiată milităreşte se căleşte în uleiul de măsline până devine translucidă. Apoi, se adaugă un căţel de usturoi zdrobit bine şi se amestecă bine preţ de 1 minut. Cei doi cartofi şi trei sferuri din dovleac, curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe se pun în oală şi se adaugă apa. Se lasă pe foc aproximativ 30 minute până sunt toate legumele fierte. Apoi se trec în blender legumele cu câteva polonice din apa în care au fiert şi se pulsează bine până la obţinerea unei creme. Se trece totul din nou la fiert până dă într-un clocot şi se potriveşte de sare după gust sau de supă dacă mai este nevoie. Se serveşte atât simplă – aşa cum am făcut eu, mai dietetic, cu amestec de piper deasupra sau cu smântănă şi crutoane făcute la cuptor, stropite cu ulei de măsline şi presărate cu oregano.

O bunătate, vă spun!

Pofte de toamnă să aveţi!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s