Biscuiţi cu cereale fără zahăr

Spuneam în postarea anterioară că încerc să mă orientez în acest început de an către reţete mai naturale pe cât posibil, mai uşor de digerat şi de suportat de bietul organism după încercările de la Crăciun. Şi cum pofta de dulce este mereu prezentă, am zis să o păcălesc puţin cu ceva cereale şi fructe. Aşa am ajuns să fac biscuiţii ăştia simpatici.

biscuiti cu ovaz in farfurie

Este nevoie nici mai mult nici mai puţin de:

2 banane coapte, moi

1 cană de cereale (ovăz, grâu, ce aveţi – eu am pus mix de cereale)

4, 5 curmale fără sâmburi

Cum se face?

Bananele se pasează bine, se adaugă curmalele bucăţele şi cana de cereale. Se amestecă bine şi se formează din compoziţia lipicioasă biscuiţii. Se pun la distanţă unul de celălalt în tava tapetată cu hârtie de copt şi se dau la cuptorul încălzit pentru aproximativ 15 minute.

biscuiti cu ovaz in tava

Mai puteţi pune şi stafide, merişoare, alte fructe uscate tăiate cubuleţe (dacă nu sunt şi confiate), nuci sau alune mărunţite etc. Rămâne la imaginaţia, posibilităţile şi gustul fiecăruia. Este un preparat sănătos conţinând fibre săţioase şi zaharuri naturale care vă va potoli pofta de dulce în prima parte a zilei.

biscuiti cu ovaz in farfurie 2

Voi i-aţi încercat? Ce combinaţii aţi folosit? Lăsaţi un comentariu însoţit de poza aici sau pe pagina de facebook sub hashtagul #sareanbucate.

O săptămână plină de energie să aveţi!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s